Konkurs, czy znasz to miejsce lub obiekt?

Emilca

Post autor: Emilca »

A ja obstawiam, że jest to tylna elewacja budynku mieszkalnego stojącego naprzeciw Domu Pomocy Społecznej.
Awatar użytkownika
Tom
PRZYJACIEL
Polubiono: 1 raz

Post autor: Tom »

Trudna zagadka, jest to strona wewnętrzna; róg - Al. Niepodległości/Popiełuszki?

Tom
Jarek63
PRZYJACIEL

Post autor: Jarek63 »

Widzę, że zagadka jest trudna, kolejne dwie odpowiedzi błędne. Jeśli do poniedziałku nikt nie zgadnie wrzucę jeszcze jedną fotkę dla ułatwienia.
Jaśko
PRZYJACIEL

Post autor: Jaśko »

Pilski Dom Kultury od tyłu (?)
Jarek63
PRZYJACIEL

Również nie, budynek nie znajduje się w rejonie Pl. Staszica.
Awatar użytkownika
SA108
REDAKTOR
Polubił: 5 razy
Polubiono: 82 razy

Post autor: SA108 »

Spróbuję jeszcze raz - Śródmiejska 20?
ziolek
PRZYJACIEL
Polubiono: 5 razy
Kontakt:

Post autor: ziolek »

Strzelam. Róg Roosevelta i Ludowej.

Swoją drogą w następnej edycji konkursu trzeba będzie zawrzeć zapis o czasie podawania pierwszej podpowiedzi oraz o czasie podawania rozwiązania w przypadku braku poprawnej odpowiedzi. W chwili obecnej trochę się konkurs "zakorkował". Podobnie z podawaniem precyzyjnego adresu. Wydaje mi się, że ogólna informacja o lokalizacji jest wystarczająca. Wiem Jarek63. Złośliwy jestem. Przepraszam. :)
Jarek63
PRZYJACIEL

Będę również złośliwy ziolek - z całym szacunkiem dla mieszkających w okolicach Ludowej i Roosvelta nie jest to Centrum Piły.

Prawidłowo odpowiedział SA108 to jest Śródmiejska 20 w Pile w budynku, mieści się m. in. siedziba Platformy Obywatelskiej.
ziolek
PRZYJACIEL
Polubiono: 5 razy
Kontakt:

Post autor: ziolek »

A wiedziałem, że się oburzy. Nie był to atak na Ciebie. Chodzi o to, żeby konkurs ten był faktycznie grą, zabawą, więc trzeba przewidzieć pewne zasady. Wypowiedź była bardziej skierowana do moderatora, acz wspomniałem o Tobie bowiem po raz kolejny przy okazji Twojej zagadki podzieliłem się uwagami. Zwykły przypadek. A specjalnie dołączyłem uśmiech dla rozluźnienia i żebyś nie odczuł to jako ataku na Ciebie. A to, że Ludowa nie jest w centrum to wiem dobrze. Budynek jaki uwieczniłeś skojarzył mi się z modernizmem i budynkiem tam stojącym. Skoro nie dawałeś szerszych podpowiedzi pokusiłem się o ten strzał.

Coś ostatnio nerwowo robi się na forum.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
marasxt
PRZYJACIEL
Polubił: 1 raz
Polubiono: 2 razy

Post autor: marasxt »

Czy w przyszłym roku będzie druga edycja konkursu to się zastanowię. Wszystko zależy od tego jak ten się dalej będzie toczył. Konkurs ma być dobrą zabawą, oraz ma ukazywać piękno naszego regionu za pośrednictwem fotek konkursowych. Do końca tej edycji nie będę już wprowadzał żadnych zmian w zasadach. Nagrody wprowadziłem po to, aby podnieść poziom wykonanych fotek jak i zwiększyć zaangażowanie forumowiczów.
To tyle, Krzyś wstaw zagadkę.
Awatar użytkownika
SA108
REDAKTOR

Panowie, spokojnie :)
Przyznam, że strzelałem, zwłaszcza że nie jest łatwo zobaczyć tę kamienicę od tej strony. W każdym razie oto moja zagadka:

Obrazek

Około 25 km od Piły.
Kreska poznańska

Post autor: Kreska poznańska »

Przypomina mi to pewien budynek w Wałczu, położony obok torów kolejowych i szosy przecinającej tory.
Awatar użytkownika
SA108
REDAKTOR

Brawo, to dawny dworzec kolei Wałcz-Krzyż, po wojnie stacja Wałcz Południowy. Twoja kolej, Kresko.
Kreska poznańska

Post autor: Kreska poznańska »

Obrazek

Oto zagadka. Piła. Od centrum ok. 1km.
Waldek

Post autor: Waldek »

Rondo na nowej obwodnicy przy ul. Warsztatowej.
Pozdrawiam.
Zablokowany