Grupa Rekonstrukcji Historycznej "GRH"
-
ziolek
- PRZYJACIEL
- Polubiono: 5 razy
- Kontakt:
Re: Grupa Rekonstrukcji Historycznej "GRH"
Każdy? Widocznie nie należę do gatunku homo sapiens, bo osobiście wolę bardziej pokojowe rozrywki typu jazda na rowerze. 
Witam serdecznie!
To mój pierwszy post na forum i witam się serdecznie - choć z nieco odleglejszego rejonu, niż Piła.
Jestem dość młodym człowiekiem i czuję się lekko urażony wypowiedziami niektórych Panów na tym forum. Konkretniej: jak Panowie sobie wyobrażają rekonstrukcję obrony Pommernstellung, Gdańska czy walk z PW bez esesmanów? Kto będzie przeciwnikiem, jeśli chcecie usunąć jednostki niemieckie?
Zgadzam się - paradowanie poza strefą zlotu i określoną trasą w mundurze esesmana jest odrażające i świadczy tylko o niedojrzałości psychicznej niektórych rekonstruktorów. Ale nie można opluwać chłopaków, za robienie naprawdę dobrej roboty, za jak najwierniejsze odtwarzanie oryginału.
Nie wierzę, że Panowie, jak byli dziećmi nie bawili się w Czterech Pancernych, złych Niemców i dobrych Polaków i Rosjan. I teraz też tak jest. Tylko profesjonalnie.
Poza tym, nie wiem, gdzie któryś użytkownik widział hulających Rosjan w Darłówku. Ja będąc tam co roku (w polskim mundurze rzecz jasna - z rogatywką) i znam w dodatku szanownych panów organizatorów, nie wierzę, by ci ludzie dopuścili do takiego zachowania.
Najlepiej porozmawiać z członkami grup. I posłuchać ich wypowiedzi.
Pozdrawiam
To mój pierwszy post na forum i witam się serdecznie - choć z nieco odleglejszego rejonu, niż Piła.
Jestem dość młodym człowiekiem i czuję się lekko urażony wypowiedziami niektórych Panów na tym forum. Konkretniej: jak Panowie sobie wyobrażają rekonstrukcję obrony Pommernstellung, Gdańska czy walk z PW bez esesmanów? Kto będzie przeciwnikiem, jeśli chcecie usunąć jednostki niemieckie?
Zgadzam się - paradowanie poza strefą zlotu i określoną trasą w mundurze esesmana jest odrażające i świadczy tylko o niedojrzałości psychicznej niektórych rekonstruktorów. Ale nie można opluwać chłopaków, za robienie naprawdę dobrej roboty, za jak najwierniejsze odtwarzanie oryginału.
Nie wierzę, że Panowie, jak byli dziećmi nie bawili się w Czterech Pancernych, złych Niemców i dobrych Polaków i Rosjan. I teraz też tak jest. Tylko profesjonalnie.
Poza tym, nie wiem, gdzie któryś użytkownik widział hulających Rosjan w Darłówku. Ja będąc tam co roku (w polskim mundurze rzecz jasna - z rogatywką) i znam w dodatku szanownych panów organizatorów, nie wierzę, by ci ludzie dopuścili do takiego zachowania.
Najlepiej porozmawiać z członkami grup. I posłuchać ich wypowiedzi.
Pozdrawiam
- marasxt
- PRZYJACIEL
- Polubił: 1 raz
- Polubiono: 2 razy
Pozwolę sobie wstawić linka do galerii zdjęć mojej grupy Theatrum Historica,
http://www.th503bcc.pila.pl/galeria/galeria.html
Strona główna jest jeszcze w budowie, a forum działa, ale póki co tylko jako wewnętrzne. Zdjęcia ukazują szeroki zarys naszej działalności z ostatniego 1.5-ra
roku.
Pozdrawiam i miłego oglądania życzę.
http://www.th503bcc.pila.pl/galeria/galeria.html
Strona główna jest jeszcze w budowie, a forum działa, ale póki co tylko jako wewnętrzne. Zdjęcia ukazują szeroki zarys naszej działalności z ostatniego 1.5-ra
roku.
Pozdrawiam i miłego oglądania życzę.
Re: MUNDURY SS
A kto to byli naziści?hose pisze:Ja jestem przeciwny szerzeniu ideologii nazistowskiej /
Dlaczego pisze się " nazistowskie obozy", "naziści nas napadli" etc.
Kim byli ci naziści? Dlaczego sie nienadmiemnia że to Niemcy, jak wyżej w cytacie " szerzeniu dawnej ideologii niemieckiej". Czyżby to było nieeleganckie wobec narodu niemieckiego, przypominanie im że to co robili "naziści" działo sie za przyzwoleniem, wręcz fanatyczną aprobatą Niemców?
-
ziolek
- PRZYJACIEL
- Polubiono: 5 razy
- Kontakt:
A to być może dlatego, że nie każdy Niemiec był nazistą i nie każdy nazista był Niemcem. Naziści byli i niestety są w obrębie wielu narodów. Ja np. za wybryki polskiej skrajnej prawicy nie chcę odpowiadać tylko dlatego, że też jak i oni jestem Polakiem.
- marasxt
- PRZYJACIEL
- Polubił: 1 raz
- Polubiono: 2 razy
Z racji iż tutaj wkleiłem link do galerii foto Theatrum Historica, to tutaj także pragnę poinformować iż wychodząc naprzeciw oczekiwaniom zainteresowanym otworzyliśmy dla Was ogólnodostępne forum.
http://www.503bcc.ayz.pl/forum_ogolne/
Można na nie wejść także za pośrednictwem strony głównej Thetrum Historica.
Wszystkich zainteresowanych naszymi inscenizacjami zapraszam do rejestracji i dyskusji na temat planowanych jak i zrealizowanych imprez.
Pozdrawiam marasxt
http://www.503bcc.ayz.pl/forum_ogolne/
Można na nie wejść także za pośrednictwem strony głównej Thetrum Historica.
Wszystkich zainteresowanych naszymi inscenizacjami zapraszam do rejestracji i dyskusji na temat planowanych jak i zrealizowanych imprez.
Pozdrawiam marasxt
Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..
Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.
Utwórz konto
Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.