Tajemnica pilskiego lotniska?! ;-)
Re: Tajemnica pilskiego lotniska?!
Nie przekonałeś mnie Czesław. Jeśli ktoś informuje na forum w tak ważnej sprawie, a potem nie ma zamiaru nic na ten temat powiedziedzieć, to jak mamy to odebrać. Nie każdy z nas miał czas uczestniczyć w spotkaniu, nie każdy z nas może wziąść urlop, nie każdy go ma, część z forumowiczów jest z poza Piły, z poza granic kraju. Nie każdy lubi również piwo, nie wszyscy z nas są pełnoletni!!!
Jeśli nowe dane dotyczące lotniska są tak rewelacyjne to dlaczego milczycie, chyba, że to kolejna ściema.
Jeśli nowe dane dotyczące lotniska są tak rewelacyjne to dlaczego milczycie, chyba, że to kolejna ściema.
- pavvlo
- ADMINISTRATOR
- Polubił: 274 razy
- Polubiono: 78 razy
- Kontakt:
Jarek63, nikt nie pisał że materiały są jakoś super rewelacyjne, choć wg mnie znacznie popchnęły temat do przodu od ostatniego zastoju. Proszę nie spodziewać się jakiś zdjęć z nowo eksplorowanych tuneli, takowych póki co nie ma, są jedynie dowody na istnienie trzech tuneli w formie foto-montaży zdjęć lotniczych z tamtego okresu. Osoby będące na spotkaniu mogły je obejrzeć. Na podstawie tych zdjęć możemy przeprowadzić badania georadarowe aby naszą tezę potwierdzić... tyle mogę napisać na chwilę obecną... Materiałów w formie zdjęć z obawy przed nieodpowiedzialnymi małolatami na chwile obecną nie mogę opublikować, przepraszam... Zapraszam na kolejne spotkanie...
No dobrze, są jakieś dowody na istnienie tuneli. Ma to być zbadane georadarem. Może uda zdobyć się pozwolenie z Urzędu Miasta, ale do tego potrzebne jest jeszcze zezwolenie Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków, a z tym może być duży problem... Co o tym myślicie?
Te i inne obawy zostały wyrażone na spotkaniu. W związku z tym postanowiono, że do tematu należy się solidnie przygotować pod względem merytorycznym, aby w razie wystąpienia z wnioskiem do odpowiednich władz o pozwolenia, nie spotkać się z odmową, a jednocześnie nie upubliczniać częściowych informacji, aby tak jak pavvlo już wspomniał, ktoś nieodpowiedzialny nie "spalił" tematu własnymi działaniami.
Mamy nowego Prezydenta Miasta więc może i On przychyli się do odkrycia tajemnicy, w końcu podobno lubi takie sprawy 
Mam pewien pomysł jak do tego podejść i na pewno się uda. Postaram sie być na następnym spotkaniu to wszystko opowiem. pozdrawiam
Decydenci wolą postawić parking/supermarket zamiast przyczynić się do odkrycia ciekawej historii :smile3:.dizel pisze:Mamy nowego Prezydenta Miasta więc może i On przychyli się do odkrycia tajemnicy, w końcu podobno lubi takie sprawy
A co mają decydenci do budowy marketów?
Nic dziwnego, że postanowiono milczeć, jeśli na tym forum ktoś pociska takie farmazony...
Nic dziwnego, że postanowiono milczeć, jeśli na tym forum ktoś pociska takie farmazony...
- czeslaw
- MODERATOR
- Polubił: 49 razy
- Polubiono: 35 razy
Myślę, że Miasto do tematu ręki nie przyłoży (bo może zaminowane, może się sypie, a w ogóle to po co to komu?).darek0878 pisze:No dobrze, są jakieś dowody na istnienie tuneli. Ma to być zbadane georadarem. Może uda zdobyć się pozwolenie z Urzędu Miasta, ale do tego potrzebne jest jeszcze zezwolenie Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków, a z tym może być duży problem... Co o tym myślicie?
Czy będzie zbadane georadarem nie wiadomo. Koszty wynajęcia georadaru z operatorem są bardzo wysokie. Jeśli się nie mylę to w granicach trzech tysięcy za parę godzin pracy. Pozdro
Swoim malkontenctwem nie osiągniesz nic.Bocian pisze:A co mają decydenci do budowy marketów?
No moim zdaniem miasto też nie pomoże. Ale przedstawić komu trzeba solidnie przygotowaną propozycję można
- czeslaw
- MODERATOR
- Polubił: 49 razy
- Polubiono: 35 razy
Właśnie do tej solidności trochę brakuje, zwłaszcza dokumentów (najlepiej niemieckich).th0r pisze:Swoim malkontenctwem nie osiągniesz nic.Bocian pisze:A co mają decydenci do budowy marketów?
No moim zdaniem miasto też nie pomoże. Ale przedstawić komu trzeba solidnie przygotowaną propozycję można
Co do georadaru z Nafty... ponoć takiego sprzętu tu nie mają. Pracują na otwartych przestrzeniach poza miastem więc im niepotrzebny. Bynajmniej tak mówił koleżanki ojciec który tam pracuje
Powiedział żeby raczej spróbować w wodociągach, gazowni... oni prędzej mogą korzystać z tego typu urządzeń.
Może lepiej napisać do "Było nie minęło"
oni posiadają takie sprzęty i pewnie ich to zainteresuje.
pod lotniskiem..
Cokolwiek tam było to albo już tego nie ma albo nie jest warte by tam zaglądać. Nie rozśmieszajcie mnie demaskatorzy tajemnic. Historia spowita zdarzeniami jak z Wakacji z Duchami... a odpowiedź jest prosta jak drut. Nic tam nie ma albo jest zawalone i niewarte grzebania się. Chyba nie chcecie mi powiedzieć że dysponując wiertłami które drążą skały bazaltowe nie można przewiercić się do jakiegokolwiek z korytarzy pod pilskim lotniskiem?... czy może z jakichś tajemniczych względów trzeba użyć wejść?
Jakby było tam coś istotnego to wojsko, wywiad i Sasza, przodownik AR już by się tam sto razy dokopali.
Pozdrawiam
Jakby było tam coś istotnego to wojsko, wywiad i Sasza, przodownik AR już by się tam sto razy dokopali.
Pozdrawiam
http://www.thirdreichruins.com/thuringen.htm
Nie wiem, czy ktoś już trafił na tą stronę, ale zwróćcie uwagę, na ukształtowanie terenu, jakie było wybierane.
Nie wiem, czy ktoś już trafił na tą stronę, ale zwróćcie uwagę, na ukształtowanie terenu, jakie było wybierane.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..
Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.
Utwórz konto
Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.