Identyfikacja znalezisk
Re: Identyfikacja znalezisk
Witam czy jest ktoś w stanie przetłumaczyć mi napis z kapselka, który znalazłem, pozdrawiam.
-
wojtaq
- MODERATOR
- Polubił: 1 raz
- Polubiono: 8 razy
- Kontakt:
Browary Marchii Granicznej - Piławaldzio pisze:Witam czy jest ktoś w stanie przetłumaczyć mi napis z kapselka, który znalazłem, pozdrawiam.
lub
Marchia Graniczna Piła - Browary
Dziękuję serdecznie
identyfikacja odznaki
Witam!
Jak to możliwe proszę o identyfikację odznaki.
Z góry dziękuje za pomoc.
Jak to możliwe proszę o identyfikację odznaki.
Z góry dziękuje za pomoc.
Wygląda na odznakę upamiętniającą otwarcie stadionu miejskiego (na Górnym). Bardzo ładna rzecz.
- Krzysztof Ju
- REDAKTOR
- Polubił: 378 razy
- Polubiono: 187 razy
Otrzymaliśmy od jednego z czytelników prośbę o identyfikację naszywki.
Tak, mnie też się wydaje, że to ta odznaka...RR pisze:Wygląda na odznakę upamiętniającą otwarcie stadionu miejskiego (na Górnym). Bardzo ładna rzecz.
- Krzysztof Ju
- REDAKTOR
- Polubił: 378 razy
- Polubiono: 187 razy
Wklejam prośbę pana Jacka Zielińskiego. Czy ktoś pomoże?
Jacek Zieliński pisze:Znalazłem taki dzwonek, ale nie mogę odszukać nic o firmie, która produkowała takie dzwonki do rowerów w Pile. Prosiłbym o jakieś informacje, gdyby ktoś coś wiedział. Pozdrawiam
Dwa obiekty z prośbą o identyfikację. Oba znalezione w Pile, wiele lat temu.
1) Guzik
2) Miedziana blaszka
Kwadraty u dołu zdjęć mają bok o długości 1 cm.
1) Guzik
2) Miedziana blaszka
Kwadraty u dołu zdjęć mają bok o długości 1 cm.
-
magdalena007
Witam, kto mi coś opowie więcej na ten temat mojej oznaki która znalazłam pod legarami w trocinach jednej z kamienic w Pile 
Piękne sreberko z dedykacją
Witam, prosiłbym nie tyle o identyfikacje co o rozszyfrowanie dedykacji na bardzo małej srebrnej ozdobie którą niedawno wykopałem.
Z tego co udało mi się już odczytać to jest napisane "Mojej kochanej siostrze Margarete... dalej nie wiem i na końcu "weihn. 1918" (((weihnachten))) czyli gwiazdka 1918. Będę bardzo wdzięczny w odczytaniu pozostałości, może uda się ustalić do kogo należało i może znaleźć potomnych.
Z tego co udało mi się już odczytać to jest napisane "Mojej kochanej siostrze Margarete... dalej nie wiem i na końcu "weihn. 1918" (((weihnachten))) czyli gwiazdka 1918. Będę bardzo wdzięczny w odczytaniu pozostałości, może uda się ustalić do kogo należało i może znaleźć potomnych.
Re: Piękne sreberko z dedykacją
Piękna rzecz... osobista, emocjonalna... Czy możesz zdradzić gdzie ją mniej więcej odkopałeś. W mieście czy gdzieś "w naturze"?
To jest prawie na pewno dowód szczepienia psa. Kiedyś takie rozdawano.magdalena007 pisze:Witam, kto mi coś opowie więcej na ten temat mojej oznaki która znalazłam pod legarami w trocinach jednej z kamienic w Pile
Łąki nadnoteckieMaksymilian Lenartowicz pisze:Piękna rzecz... osobista, emocjonalna... Czy możesz zdradzić gdzie ją mniej więcej odkopałeś. W mieście czy gdzieś "w naturze"?
Re: Piękne sreberko z dedykacją
Udało mi się skonsultować z rodowitym Niemcem treść napisu:masterx88 pisze:Witam, prosiłbym nie tyle o identyfikacje co o rozszyfrowanie dedykacji na bardzo małej srebrnej ozdobie którą niedawno wykopałem.
"Mojej kochanej siostrze Margarete oddany/wierny/pamiętający Heinrich
Boże Narodzenie 1918."
Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..
Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.
Utwórz konto
Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.