Szkołę z nazwy tematu wszyscy tu w Pile dobrze znają i spora część pilan kiedyś do niej zapewne uczęszczała. Tak się składa, że mi też się zdarzyło
Pozdrawiam, lev
W trakcie trwającego teraz remontu szkoły rozebrano szatnię którą kiedyś "wbudowano" w podcienia od strony auli i przy okazji odsłonięto te podcienia. Nie wiem czy pozostawi się je w obecnym stanie czy zostaną z powrotem zabudowane.Bocian pisze:Szkoda, że pomalowano ją na tak beznadziejny kolor i zabudowano podcienie na boisku - choć trudno się temu ostatniemu dziwić. Szkole potrzebne były dodatkowe pomieszczenia, bo była przeznaczona dla znacznie mniejszej liczby uczniów.
I nie ma się czemu dziwić bo architekturę modernistyczną (do której niewątpliwie należy budynek liceum) cechował m.in. biały kolor elewacji. Polecam przyjrzenie się prekursorskim założeniom modernistycznym, jak chociażby szkoła Bauhausu w Dessau, autorstwa Waltera Gropiusa.Filip pisze:Jak najbardziej się zgadzam. Widziałem jak remontowali, jak było całe białe, budynek wyglądał o niebo lepiej.RR pisze:A nowy kolor elewacji jest chyba jeszcze gorszy od poprzedniego...Szkoda, że pomalowano ją na tak beznadziejny kolor
Może nie zawsze cechowała biała elewacja, ale niewątpliwie bardzo często. Przykłady można mnożyć.Emilca pisze:I nie ma się czemu dziwić bo architekturę modernistyczną (do której niewątpliwie należy budynek liceum) cechował m.in. biały kolor elewacji. Polecam przyjrzenie się prekursorskim założeniom modernistycznym, jak chociażby szkoła Bauhausu w Dessau, autorstwa Waltera Gropiusa.
Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.
Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.