W dawnych czasach siedziba dyrekcji zieleni miejskiej - tej przedwojennej (wtedy do chyba "ogrodnika miejskiego") i tej do czasu powstania nowej siedziby na ul. Węglowej.
Marek - a czy możesz podać z jakiego okresu jest to zdjęcie. Bo na Kuźnie mi to nie wygląda, jakoś taka krzywa perspektywa.
A jeśli chodzi o okres powojenny to nie może to być skrzyżowanie 14 lutego i Ujskiej (dzisiejszy wjazd na dworzec PKS), bo z lewej strony "toto" wyglądało tak jak dziś a z prawej były ruiny.
Zastanawiam się ew. nad skrzyżowaniem Buczka i Okrzei ale... warunek, że było to przed wojną (1939r.).
Macie rację. To skrzyżowanie 14-go Lutego i Ujskiej choć nie sprawdzałem, że tak się nazywała. To obecny wjazd na dworzec PKS. Jako, że SA 108 był pierwszy więc zadaje kolejną zagadkę.
Mi też się tak wydaje... Ale co ja tam mogę wiedzieć, pewnie jak to zdjęcie było robione to zapewne nawet moich rodziców nie było w planach a co dopiero mnie heh
Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..
Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.
Utwórz konto
Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.