Identyfikacja znalezisk
Re: Identyfikacja znalezisk
Witam. Znalazłem guzik na Starym Cmentarzu. Prosiłbym o identyfikację na nim widnieje napis : " FEINSTE QUALITY *M* "
Jest koloru czarnego. Jeżeli okazałby się komuś potrzebny oddam go za darmo ale wątpię, żeby był coś wart.
Jest koloru czarnego. Jeżeli okazałby się komuś potrzebny oddam go za darmo ale wątpię, żeby był coś wart.
Witam. Ostatnio znalazłem popielniczkę, widniejące na niej napisy wyglądają na reklamy firm bądź sklepów. Proszę o pomoc w identyfikacji umieszczonych na popielniczce napisów. Dziękuję.
Napis na guziku można przetłumaczyć jako: "doskonała jakość M".waldzio pisze:Witam. Znalazłem guzik na Starym Cmentarzu. Prosiłbym o identyfikację na nim widnieje napis : " FEINSTE QUALITY *M* "
Po lewej stronie jest napis: "wyposażenie domu i kuchni, szkło, porcelana, wyroby galanteryjne, wyroby ekskluzywne."tomek pisze:Witam. Ostatnio znalazłem popielniczkę, widniejące na niej napisy wyglądają na reklamy firm bądź sklepów. Proszę o pomoc w identyfikacji umieszczonych na popielniczce napisów. Dziękuję.
Po prawej stronie: "narzędzia i maszyny, żelazo sztabowe (prętowe), teowniki, budowlane okucia.
Natomiast w górnej części podana jest nazwa sklepu i adres.
Witam, znalazłem coś takiego, proszę o identyfikację:
- Aragorn
- PRZYJACIEL
- Polubiono: 16 razy
WSO - Wyższa Szkoła Oficerskakolega pisze:Witam, znalazłem coś takiego, proszę o identyfikację:
http://www.swistak.pl/a10716909,Odznaki ... o-WSO.html
http://pl.wikipedia.org/wiki/Podchor%C4%85%C5%BCy
Dzięki wielkie 
Witam, czy wie ktoś może co to jest ?
Odznaczka, niewątpliwie 15 Dywizji Gren SS "Lettland", mocowanie na 2 wąsy.
http://www.occur.pl/image,01563cb26b.html
Gdzie noszona? Czapka czy patki? Złocona, więc raczej nie żołnierska.
Pozdrawiam
http://www.occur.pl/image,01563cb26b.html
Gdzie noszona? Czapka czy patki? Złocona, więc raczej nie żołnierska.
Pozdrawiam
ciekawy granat? dokładnie nie wiem jaki
Witam, chciałbym zaprezentować mój ostatni wykopek, jest to granat z zapalnikiem wz23 jednak nie mogę znaleźć żadnych informacji o skorupie? może ktoś pomoże (granat jest oczywiście pusty! bo taki został znaleziony, najpierw skorupa potem zapalnik).
Witam! A oto moje nie dawno dokonane odkrycia:
(Odkryte w jednym z domków przy Kolmarer Strasse)
oraz to:
(Odkryte podczas remontu dachu jednego z domków przy Erpeler Strasse), jest to prawdopodobnie niemiecka głowica pocisku przeciwpancernego z walk o wyzwolenie Piły, głowica była wbita w polepę dachu.
Pozdrawiam serdecznie
(Odkryte w jednym z domków przy Kolmarer Strasse)
oraz to:
(Odkryte podczas remontu dachu jednego z domków przy Erpeler Strasse), jest to prawdopodobnie niemiecka głowica pocisku przeciwpancernego z walk o wyzwolenie Piły, głowica była wbita w polepę dachu.
Pozdrawiam serdecznie
Wziąłem sobie jedną kostkę na pamiatkę... 
-
agusia16141
Witam, proszę o informacje czy to może być bagnet? znalezisko posiada wybite inicjały PEN.
Proszę o wszelkie informacje na ten temat. Przepraszam za jakość zdjęć. pozdrawiam
Proszę o wszelkie informacje na ten temat. Przepraszam za jakość zdjęć. pozdrawiam
Witam, znalazłem w zeszłym roku coś takiego w okolicach Ujścia. Może ktoś to zidentyfikować? Pozdrawiam.
-
wojtaq
- MODERATOR
- Polubił: 1 raz
- Polubiono: 8 razy
- Kontakt:
Metalowy guzik...
Na przyszłość przed zrobieniem zdjęcia połóż obok artefaktu linijkę centymetrową lub wzorzec w postaci naprzemiennych biało-czarnych kwadracików 1x1cm i długości co najmniej 10 cm.
Na przyszłość przed zrobieniem zdjęcia połóż obok artefaktu linijkę centymetrową lub wzorzec w postaci naprzemiennych biało-czarnych kwadracików 1x1cm i długości co najmniej 10 cm.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..
Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.
Utwórz konto
Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.