RL jest w błędzie. Aleja Jana Pawła II zaczyna się na rondzie, które nazywa się Solidarności i biegnie w kierunku mostu i dalej północną stroną pl. Zwycięstwa, aż do skrzyżowania z Budowlanych.
Czyli dawną ul. Bydgoską (oczywiście od ronda - przy Młynie).
Też tak myślałem, że jak na taka osobę taki kawałeczek ulicy?
I proszę nie dopatrywać się żadnych takich, tam!!!
Waldek!
Mnie chodzi o ten kawałek jezdni po którym jeżdżą samochody a nie ten zamknięty odcinek dawnej Browarnej przy którym był i LOK (ten budynek z czerwonej cegły) i budynek Sądu (nie wiem co tam jest dziś).
Wydaje mi się Jerzyk, że chodzi tobie o kawałek jezdni od zjazdu z ronda koło młyna do ulicy Browarnej, o kawałek który jest równoległy do zamkniętego odcinka byłej Browarnej (przy obecnym muzeum). Jest to teren Placu Powstańców Warszawy. Nie jest to chyba zaliczone do 11-go Listopada.
Marek. Ten kawałek o którym piszesz i o który prawdopodobnie chodzi Jerzykowi na obecnej mapie Piły którą posiadam jest opisany jako Browarna. Pomyłki na mapie raczej nie ma ponieważ Muzeum ma adres Browarna 7 a Invest Bank Browarna 3. Wniosek z tego taki że Browarna zaczyna się przy rondzie, dalej skręca w lewo i kończy się skrzyżowaniem z Ludową.
Witam Panowie Waldek ma prawdopodobnie rację ten odcinek dojazdu do ronda Solidarności to może być ul. Browarna choć parę metrów od niej mieszkam to nie jestem pewny zapytam kolesi z taxi, oni będą wiedzieć najlepiej. Zastanawiam się czy to nie jest ulica bez nazwy zbudowana tylko aby był dojazd do ronda natomiast zamknięty odcinek ul. Browarnej pozostał bez zmian na co wskazują adresy instytucji i nie jest to też Plac Powst. Warszawy ponieważ ulica o takiej nazwie przestała istnieć j. w. pisałem. A wiem to bo z mojego podwórka był wyjazd na nią, chodź wejście do bloku jest od strony ul. Witosa. Teraz jest chodnik na jej miejscu.
Witam , próbowałem dowiedzieć się u taksówkarzy jak ten krótki dojazd do ronda Solidarności się nazywa, większość odpowiadała mi że jest to ul. Browarna. Natomiast listonosz który roznosi pocztę stwierdził że jest ona przedłużeniem Al. Powst. Wlkp co wydało mi sie dziwne a zarazem prawdopodobne natomiast przebieg ul. Browarnej pozostał bez zmian jedynie z niej wyjazd został zmieniony. A jeszcze dziwniejsze jest to że Mc Donald znajduje się przy ul. Browarnej, ul. Bydgoskiej, Placu Powst. Warsz., Al. Powst. Wlkp ponieważ jak mówił była pod takie adresy korespondencja. I tak mamy ulicę zagadkę (hahahahaha). Bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze jak stare porzekadło mówi. Serdecznie pozdrawiam i do następnego sklikania.
Utwórz konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji..
Musisz być zarejestrowanym użytkownikiem, aby móc opublikować odpowiedź.
Utwórz konto
Zarejestruj się, aby dołączyć do Nas!
Zarejestrowani użytkownicy, mają dużo więcej przywilejów, związanych z użytkowaniem forum.
Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie bezpłatne.